Projekt 'Glumsøparken'

Projekt 'Glumsøparken'

Målsætningen: forsøge at fastholde beboeren i egen bolig

Via en aftale mellem KAB og Københavns Kommune har Kollegiet fået visitationsretten over fem lejelejligheder, som gør, at vi har kunnet etablere “Projekt Glumsøparken”. Projektet er et tilbud til socialt udsatte københavnerborgere, hvorfor man skal være indbefattet Københavns Kommunes målgruppe ifm. almennyttig boligindstilling.

Projektet går i kort form ud på at hjælpe beboere til egen bolig med den støtte og hjælp, den enkelte måtte have brug for.

Målgruppen: Findes blandt Kollegiets beboere og kriteriet er, at man selv ønsker at flytte i egen bolig, men af forskellige årsager ikke evner det på egen hånd.

Når man flytter ud i Glumsøparken og er en del af projektet, så skriver man under på, og får, sin egen lejekontrakt. Man forpligter sig samtidig til at indgå et positivt samarbejde med den sociale vicevært, som er tilknyttet projektet.

Dette gensidig samarbejde er der ikke faste rammer for og kan derfor spænde vidt: etablere/fastholde kontakten til sociale myndigheder, hjælpe med at udrede økonomi, hjælpe med at få betalt regninger, der kan være brug for én der går med til lægen, få styr på alkoholproblemer samt uendeligt meget mere.

Medarbejderen kommer i projektet fast én gang ugentlig, hvor der bliver arrangeret fælles morgenbord. Hér er der kun et punkt på dagsordenen: socialt samvær. Men det er ofte hér små og store problemer lige bliver vendt i luften, og aftaler om møder og tættere dialog laves ofte på dette tidspunkt.

Ud over den faste ugentlige mødedag er “viceværten” at træffe efter behov og via telefon.

Der bliver også med mellemrum arrangeret ture/udflugter som spænder lige fra en slentretur gennem byen med besøg i Rundetårn til heldagsudflugter ud i det blå i Kollegiets minibus.

Glumsøparken er et boligkompleks, som ligger i Brønshøj tæt ved Husum Torv. Offentlige transportmidler og indkøbsmuligheder er stort set lige uden for døren. Ejendommene består af ca. 370 lejemål, fordelt på 1-, 2- og 3 værelses boliger. Bygningerne er i 2 etager, og der er store, luftige, grønne arealer mellem dem.

Ud over de “officielle” projektbrugere bor der også (oftest ganske tilfældigt), en del tidligere Kollegiebeboere i Glumsøparken. De kommer også i “kaffekælderen” og deltager i udflugter i det omfang der er plads, eller modtager hjælp når behovet er der.

Kontakt:

Frederik
Tlf.: 2491 7710
Mail: frederik@kollegiet.info